در آخرین سال مالی، Sensex موفق شد تنها 0.72 درصد افزایش یابد، حتی اگر ثروت سرمایه گذاران 5.86 میلیون روپیه کاهش یابد.
از کل AUM، AUM خردهفروشی در طرحهای سهام، ترکیبی و راهحلمحور 20,34,533 کرور بود و میانگین AUM به 20,45,632 کرور رسید.
بزرگترین مشارکت کننده SIP ها بود که در ماه مارس به رکورد 14276.06 کرور روپیه رسید و کل AUM را به 683296.24 کرور رساند.
NS Venkatesh، مدیر اجرایی Amfi به خبرنگاران گفت که پایگاه رو به رشد سرمایه گذاران نشان دهنده ایمان مستمر آنها به بازارهای سهام از طریق مسیر صندوق های سرمایه گذاری است. وی افزود در حالی که صندوقهای سرمایهگذاری متقابل سرمایهدار ورودی خالص بیش از 200000 کرور در سال مالی 23 را ثبت کردند، جریان ورودی SIP همچنان به رشد خود ادامه داد و رکورد ماه به ماه را شکست.
وی افزود: علیرغم نوسانات بازار به دلایل ژئوپلیتیک جهانی و تورم، تعداد سرمایهگذاران افزایش یافت و این نیز نشانهای برای رفتار تابآور سرمایهگذار است.
ونکاتش نسبت به ادامه جریان ورودی در سال مالی 24 با سرعت معقول ابراز اطمینان کرد و گفت دلیلی وجود ندارد که باور کنیم شتاب رشد حفظ نخواهد شد. تعداد حساب های SIP تا مارس 6.36 کرور بود و تعداد SIP های جدید ثبت شده 21.65 میلیون بود.
این صنعت شاهد راه اندازی 43 طرح جدید در طول دوره مالی بود که شامل 22 صندوق باز و 21 طرح بسته شد و 8496 کرور از بازار جذب کرد.
به صورت ماهانه، برای بیست و پنجمین ماه متوالی، ورودی صندوق های سرمایه گذاری مشترک در ماه مارس به بالاترین میزان در 12 ماه گذشته جهش کرد و سرمایه گذاری های خالص در طرح های سهام و مرتبط با سهام نسبت به ماه قبل با 31 درصد افزایش به 20534.2 کرور روپیه رسید.
این بالاترین رقم از 28463 کرور در مارس 2022 بود. در مقابل Sensex و Nifty به ترتیب 4.88 درصد و 3.37 درصد در ماه مارس افزایش یافتند.
G Pradeepkumar، مدیر اجرایی Union AMC، گفت که جریان خالص ورودی این باور را تقویت می کند که سرمایه گذاران داخلی همچنان به سطح بالایی از اعتماد به صندوق های سرمایه گذاری مشترک به عنوان وسیله ای موثر برای خلق ثروت دارند.
او گفت که از حدود 2250 کرور روپیه در نوامبر 2022، جریان خالص ورودی به صندوقهای سهام به طور پیوسته هر ماه افزایش مییابد، که پیشبینی خوبی برای آینده بازارهای سهام است.
در سمت درآمد ثابت، علاقه غیرمعمولی برای سرمایه گذاری در صندوق های اوراق قرضه وجود داشت که عمدتاً به دلیل تغییرات مالیاتی از آوریل بود. وی افزود: با این حال، با توجه به سطوح نسبتاً بالاتر بازدهی و احتمال افزایش نرخ بهره در نزدیکی پایان چرخه، میتوان برای مدت زمان بیشتری به صندوقهای با درآمد ثابت علاقه داشت.
Ajaykumar Gupta از Trust Mutual Fund ریزش کلی AUM را به تغییرات در قوانین مالیاتی نسبت داد.
به گفته وی، در حالی که گروه نقدی در اسفندماه 65 هزار کرور روپیه داشت، صندوق های آربیتراژ و وجوه با سررسید کمتر از یک سال به ترتیب 12 هزار و 28 هزار کرور روپیه خروجی داشتند.
با این حال، او گفت که بخش بزرگی از این خروجیها به صندوقهای بادوام مانند اوراق قرضه شرکتی، بانکها و صندوقهای PSU، اوراق قرضه پویا، صندوقهای بلندمدت و صندوقهای Gilt که مجموعاً 39000 کرور روپیه ورودی داشتند، بازگردانده شد.
او گفت که با ورود 27000 کرور روپیه، صندوق های سررسید/شاخص هدف بزرگترین ذینفع بودند زیرا سرمایه گذاران وجوه را در صندوق های بلندمدت مجدد تخصیص دادند تا از مزایای شاخص سازی بهره مند شوند.