پنکیک یکی از شیرینی های خیلی محبوب در دنیا می باشد که در دسته کیک ها طبقه بندی می شود که هم به عنوان میان وعده و هم دسر استفاده می شود و می توان آن را در وعده صبحانه استفاده کرد.
پنکیک دارای طرز تهیه های گوناگونی چه در ایران و چه در جای جای دنیا می باشد .ما در اینجا تلاش کردیم بهترین و متداول ترین طرز تهیه پنکیک را ارائه دهیم با ما همراه باشید.
مواد لازم تهیه پنکیک :
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای خوری
وانیل یک قاشق چای خوری
بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
روغن مایع یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ یک عدد
شیر یک لیوان
آرد یک و نیم پیمانه
پنکیک به صورت ساده، با مربا و همراه با موز و نوتلا بیشترین طرفدار رو داره و معمولا با کرپ اشتباه گرفته میشه! حتی آقایونی که بلد نیستن چطوری نیمرو رو توی ماهیتابه درست کنن، با این دستور پخت بهراحتی میتونن یه پنکیک خوشمزه و لطیف رو آماده کنن. البته یک نوع متفاوت تری از پنکیک به اسم پنکیک پفکی هم وجود داره که طرز تهیه آن با این نوع پنکیک کمی فرق داره. پنکیک میتونه یک صبحانه یا عصرانه سالم و مقوی و در عینحال خونگی و ترتمیز رو مهمون سفره شما کنه.
طرز تهیه پنکیک ساده:
برای تهیه پنکیک ابتدا یک ظرف مناسب مانند تصویر زیر انتخاب کنید و سپس تخم مرغ را درون آن بریزید.
پنکیک خانگی
سپس شکر، وانیل، نمک و شیر را به ترتیب به آن اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
نکته :برای اینکه پنکیک مزه بهتری داشته باشد می توانید به جای یک لیوان شیر از نصف لیوان شیر و نصف لیوان آب پرتقال استفاده کنید.
پنکیک حرفه ای
وقتی مواد اولیه شکل یکنواختی به خود گرفت آرد را به مانند شکل زیر از صافی عبور دهید دلیل استفاده از صافی این است که باعث می شود آرد موقع عبور از صافی باز شود و این کار کمک می کند تا مواد زودتر به یکنواختی برسد،سپس بکینگ پودر را روی آرد بریزید.
مرحله به مرحله پنکیک
بعد از اضافه کردن آرد خوب مواد را باهم مخلوط کنید تا به شکل یکنواختی برسند و سپس بعد از اینکه مواد شکل خود را گرفت روغن مایع را اضافه کنید.
آموزش پنکیک
هنگام مخلوط کردن مواد باید به غلظت مایه توجه کنیم که مهمترین نکته طرز تهیه پنکیک است و وقتی به غلظت مناسب رسیدیم باید مایه را 10دقیقه در دمای محیط نگهداریم تا بکینگ پودر تاثیر خود را روی مایه بگذارد و سپس شعله گاز را در دمای مناسب می گذاریم و تابه مناسب رو روی آن قرار می دهیم و وقتی تابه گرم شد به اندازه یک ملاقه به وسط تابه مایه می ریزیم و منتظر می مانیم تا یک طرف پنکیک پخته شود
پنکیک ساده
و زمانی که مانند تصویر پایین حباب هایی روی پنکیک شکل گرفت زمان آن است که پنکیک را برگردانید تا قسمت دیگر آن نیز پخته شود.
پنکیک
پنکیک خانگی خوشمزه
و این کار را به تعدادی که برای آن مایه پنکیک درست کرده اید انجام دهید و در آخر برای تزیین آن شکل های مختلفی وجود دارد که در زیر دو مدل از آن را توضیح داده ایم.
تزیین پنکیک :
برای تزیین پنکیک می توان از خامه و توت فرنگی و پودر شکلات استفاده کرد به طوری که به مانند تصویر زیر در بین لایه های پنکیک از خامه استفاده کنید و با توت فرنگی و پودر شکلات تزیین نمایید.
پنکیک صبحانه
در تزیین دوم از کره و عسل و شکلات آب شده استفاده شده است و شما می تواند از پودر قهوه و خیلی چیزهایی که علاقه دارید برای تزیین آن استفاده کنید.
تزیین شکلاتی پنکیک
نکات مهم تهیه پنکیک :
1.غلظت مایه پنکیک باید طوری باشد که وقتی با ملاقه مقداری از مایه را برداشته و در ارتفاع 20 ساتیمتری از ظرف شروع به ریختن آن داخل ظرف میکنیم حالت کشسانی خود را حفظ کند و به اصطلاح مایه بریده بریده نشود.
2.حرارت شعله گاز در میزان کیفیت پنکیک شما تاثیر گذار است و برای اینکه به میزان شعله مورد نظر دست پیدا کنید ابتدا چند نمونه پنکیک خیلی کوچک را تست بگیرید تا میزان شعله را پیدا کنید ولی به طور کلی باید شعله ملایم رو به کم باشد.
3.تابه ای که برای تهیه پنکیک استفاده می کنید باید کفی ضخیمی داشته باشد تا از حرارت زیاد به پنکیک جلوگیری کند.
4.استفاده از شیر در پنکیک اختیاری است و شما اگر مزه شیر را دوست نداشتید می توانید به جای آن از یک لیوان آب استفاده کنید ولی توصیه می شود که از شیر استفاده شود که هم باعث خوشمزه تر شدن پنکیک می شود و هم بافت پنکیک را نرم می کند و از خشک شدن سریع آن جلوگیری می کند.